Find inspiration til nye malerier DEL 3

Skrevet af: Billedkunstner Bettina Holst
06. april 2020

I forrige indlæg om hvor du også kan finde inspiration til dine malerier, var jeg bla. inde på at det finder du mange steder - bla. i din egen by.

Skoven og naturen er jo det klassiske at nævne, men faktisk er der vanvittig meget inspiration - også lige udenfor din hoveddør.

Hvad med en grå regnvejrsdag midt i ugen – den er da ikke særlig inspirerende?

Ork jo.

Prøv at gå udenfor lige efter det har regnet. Er du nogensinde gået helt tæt på et blad med regnvandsdråber?. Hvis ikke så gør det næste gang det lige har regnet og tag et par billeder – så tæt på du kan komme med dit kamera.

Det er fantastisk!

Tag nogle billeder hvor vandet ”forstyrrer” dit billede. Du skal jo bruge billedet til at blive inspireret. Måske har det givet et slør eller dråber på dit billede.

Det kan da sagtens omsættes kreativt. Det giver måske inspiration til at tegne prikker eller dråber med en Posca tusch på dit maleri eller tegning.

Som du nok kan fornemme, så bliver jeg inspireret OVERALT – ja selv en dåse makrel i tomat i Netto.

Fordi det bare er en fed rød farve!

Find inspiration til nye malerier DEL 3

Jo mere du åbner dine sanser, desto mere inspiration vil du finde. Hey måske du finder dig selv en dag i Netto med dit kamera. Det lyder måske skørt, men prøv at kigge dig om i f.eks. frugtafdelingen hvor du handler. Se på farverne, formerne….masser af inspiration.

Masser!

Tag nogle billeder. Er der andre kunder, der kigger underligt på dig, så lad dem da det. Måske har du bidraget til, at de får et smil på læben og hvem kan ikke lide, at få andre til at smile eller grine.

Mange af disse billeder kan omformes til malerier og tegninger. Nogle gange er det farverne jeg bruger, andre gange er det en grafisk form fra f.eks. en skyskraber eller grafittien fra en standerboks (formerne/stregerne).

Man kan godt lære sig selv at lade sig inspirere, også på en regnvejs dag, men det kræver en aktiv indsats. De fleste mobilkameraer har i dag et super godt indbygget kamera, så du har faktisk altid et kamera på dig.

Brug det.

Flittigt.

I stedet for dit kamera kan du også tage en skitsebog under armen og smutte ud og tegne former af i f.eks. skoven (træstub, blade, træer, bænk, en myretue osv.) eller tag i Regnskoven, Tivoli, en bytur og lav nogle skitser du finder inspirerende derfra.

Du kan også tage et par tuscher eller farveblyanter med og notér en farvesammensætning du falder for. Gengiv så farverne ved måske bare at slå nogle streger ved siden af hinanden med dine farveblyanter på papiret.

Det er kun din fantasi der sætter grænser, men jo mere du øver dig på det, des mere inspiration får du øje på.

Bliv medlem:

I blogindlæggene får du tips og inspiration til hvad du kan/skal/bør gøre på dine abstrakte malerier.

Inde i maleklubben Onlinekunstskolen får du videoteknikker med tips, tricks, inspiration til hvordan du maler abstrakt.

Jeg hedder Bettina Holst og jeg er selvstændig billedkunstner med atelier i Haslev.

Jeg har malet abstrakt siden 2004 og undervist på fysiske kurser siden 2008. Det er AL min erfaring du drager nytte af i Onlinekunstskolen, som er min online maleklub, hvor jeg hver måned disker op med nye inspirerende malevideoer.

Du får 48 timer til at kigge indenfor og se materialet (videoerne). Er maleklubben ikke noget for dig, får du straks dine penge retur, så du køber altså ikke "katten i sækken".

Bliv medlem her

Følg Onlinekunstskolen's univers på Facebook og Instagram:

Facebook: https://www.facebook.com/onlinekunstskolen.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/onlinekunstskolen/

leafcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram