Hvordan laver man billede overføring?

Skrevet af: Billedkunstner Bettina Holst
13. januar 2022

Der er flere måder, at gøre det på og i denne måned landede der igen nye malevideoer med masser af inspiration til hvordan du laver billede overføring.

Denne måned er det overordnede tema nemlig, hvordan du kan integrerer billeder (egne fotos, avisudklip, fra ugeblade m.v.) i dine abstrakte malerier.

Alle videoerne er selvfølgelig vist i normalt tempo og med trin for trin guides.

Billede overførsel fra ugeblade m.v.:

Der er mange måder at skabe spændende lag på dine abstrakte malerier og du kan sagtens kombinere det abstrakte med det figurative.

Det kan du bla. gøre ved at billede overføre billeder fra f.eks. ugeblade eller billeder du printer ud på kopi papir.

I denne måned i maleklubben viser jeg trin for trin i videoen hvordan du kommer hurtigt og nemt i mål.

I "gamle dage" anbefalede man, at man ventede et døgn på at billedet var helt tørt før man nulrede det helt af, men hvem gider vente på det?

Det er jo her og nu man er i malehumør og det er heldigvis heller ikke nødvendigt, at vente så længe før man kan komme videre i processen.

Yeaah.

Det behøver faktisk kun at tage 10 minutter og jeg deler tricket med dig i maleskolen.

Billede overførsel af egne fotos til dine malerier:

Medlemmerne fik også en video, hvor jeg viser hvordan man billede overføre egne fotos (af børn, børnebørn, kæledyr eller helt andre fotos du gerne vil have med på dine malerier).

Du skal printe billederne ud (selvfølgelig) men dit valg af printer er ikke helt ligegyldigt.

Jeg viser trin for trin hvordan du kommer nemt og hurtigt i mål i videoen i maleklubben og fortæller og viser selvfølgelig hvilken type printer du skal bruge. Der er et hemmeligt trick til at få det hele til at spille.

Og jeg deler dette tip med dig i videoen i maleklubben.

Billede overførsel af fotos til malerier

Lav dine egne unikke kunstkort:

En anden video, der også landede i maleklubben i denne måned er med inspiration til hvordan du kan lave dine egne små fantastiske kunstkort - med genbrugstanken på at genbruge f.eks. gamle postkort, kunstkort, visitkort mv.

Har du gamle post- eller kunstkort liggende, som du ikke bruger, så er det bare med at hive dem frem og mal en masse små unika værker eller kunstkort.

Har du ingen kort liggende, så hænger der på mange cafe'er kort man må tage ganske gratis.

Mal dine egne unikke kunstkort

Hul i lærredet?

Har du fået et hul i dit lærred, så fortvivl ikke. Jeg viser i videoen i maleklubben hvordan du lapper det, så det ikke ses overhovedet.

Jeg viser også et par alternative ideer til hvordan du kreativt kan lege med hullet og gøre det til en central del af dit kunstværk.

Hvorfor ikke?

Det handler om at have det sjovt og gøre uventede ting (også).

Se hvordan du nemt kan fikse et hul i lærredet uden at det kan se - se også kreative og alternative måder at lappe på

Udnyt AL malingen på penslerne og paletten:

Tilsidst i denne måned fik medlemmerne 2 videoer, hvor jeg inspirerer til hvordan man kan bruge AL maling, der sidder tilbage på penslerne og paletten. Intet går til spilde og alt kan bruges til eksisterende værker eller starten på nye.

Jeg viser hvordan i de 2 videoer i maleklubben.

Se de andre blogindlæg her.

Bliv medlem og se alle videoerne med det samme.

Jeg hedder Bettina Holst og jeg er selvstændig billedkunstner med atelier i Haslev.

Jeg har malet abstrakt siden 2004 og undervist på fysiske kurser siden 2008. Det er AL min erfaring du drager nytte af i Onlinekunstskolen, som er min online maleklub, hvor jeg hver måned disker op med nye inspirerende malevideoer.

Du får 48 timer til at kigge indenfor og se materialet (videoerne). Er maleklubben ikke noget for dig, får du straks dine penge retur, så du køber altså ikke "katten i sækken".

Bliv medlem her

Følg Onlinekunstskolen's univers på Facebook og Instagram:

Facebook: https://www.facebook.com/onlinekunstskolen.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/onlinekunstskolen/

leafcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram