Farvelære - varme vs. kolde farver

Skrevet af: Billedkunstner Bettina Holst
09. september 2020

At kende sine farver er alfa og omega når man maler abstrakte malerier (ja eller bare maler i det hele taget). Det er bestemt ikke ligegyldig om du maler med en varm farve oven på en anden varm farve eller om du maler med en varm farve ovenpå en kold farve.

Eller omvendt.

Resultatet kan enten blive super fedt men også ret uheldigt hvis ikke du ved hvad du gør. Hvis du tit får malet brunt i brunt i brunt og mister de klare og friske farver kan det være én af årsagerne. Der kan også være andre årsager og i maleklubben finder du lige nu hele 6 malekurser om farvelære.

I august måned i maleklubben viser jeg dig forskellen mellem at male ovenpå hhv. kolde og varme farver, så du bliver klædt godt på til dine malerier.

Disse malekurser blev den 1. august tilføjet i maleklubben:

1. Videoen: Farvelære - varm vs. kold
 

Video om hvad der sker når du arbejder i transparente lag på henholdsvis kolde og varme farver.

Hvad sker der f.eks. når du arbejder med en varm farve på en varm farve kontra en varm farve på en kold farve, og omvendt hvad sker der, når du arbejder med en kold farve på en kold farve kontra en kold farve på en varm farve. Det får du svaret på i teknikvideoen.

Dit valg er nemlig ikke helt ligegyldigt og kan få stor indflydelse på dit værk. Ender du tit i brunlige farver kan det måske skyldes, at dit valg med henholdsvis kolde og varme farver ikke var det rigtige.

Skab spændende effekter og lag i dine abstrakte malerier:

Udover at du lære basis om farvelære, så får du også inspiration til hvad du kan male med udover pensler, spartler m.v. Tjek hvad du har liggende i dit hjem. Der er masser man kan male med og have det sjovt med på sine abstrakte malerier.

Alt det får du selvfølgelig vist hvordan i maleklubben.2. Videoen: "Hjemmet's materialer"

Man behøver slet ikke købe sig fattig i alverdens fede kunstneriske materialer. Prøv f.eks. at tjekke hvad du har i dit køkken eller på badeværelset - der ligger en masse du kan bruge til at male med, og ikke mindst til at dimse og lave sjove effekter med på dit maleri.

Du bliver i denne male teknikvideo inspireret med netop det. Du får at se hvad du kan bruge et piskeris, en gaffel, madfilm, en tandbørste og nettet fra appelsinerne til, hvad du kan lave med toiletruller og vatpinde m.v.

Kun din fantasi sætter grænser. 3. Videoen: "Mal med hjemmet's materialer"

Video hvor jeg maler et abstrakt maleri med de materialer jeg har fundet i bla. køkkenskuffen og på badeværelset: piskeris, madfilm, nettet fra appelsiner, toiletruller, vatpinde, tandbørste m.v.

Måske bryder du dig ikke om det færdige resultat, men det er slet ikke det væsentlige. Det du skal fokusere på er, at du skal huske at lege undervejs og undersøge hvad en masse forskellige materialer kan skabe af effekter på dine abstrakte malerier. Det der er med til at give malerierne liv og energi.

Det er dét den video kan inspirere til.

Ialt godt 2 timers malekurser blev der lagt i maleklubben i august, så nu er der efterhånden masser at malekurser at gå ombord i.

Nogle malekurser er af kortere varighed (men med en masse tips og tricks) - andre malekurser er meget lange. Du kan være med uanset om du blot drømmer om at komme igang med at male abstrakt eller du har malet i mange år.

Se mere længere nede på siden.

Farvelære - varme vs. kolde farver

Bliv medlem:

I blogindlæggene får du tips og inspiration til hvad du kan/skal/bør gøre på dine abstrakte malerier.

Inde i maleklubben Onlinekunstskolen får du videoteknikker med tips, tricks, inspiration til hvordan du maler abstrakt.

Jeg hedder Bettina Holst og jeg er selvstændig billedkunstner med atelier i Haslev.

Jeg har malet abstrakt siden 2004 og undervist på fysiske kurser siden 2008. Det er AL min erfaring du drager nytte af i Onlinekunstskolen, som er min online maleklub, hvor jeg hver måned disker op med nye inspirerende malevideoer.

Du får 48 timer til at kigge indenfor og se materialet (videoerne). Er maleklubben ikke noget for dig, får du straks dine penge retur.

Bliv medlem her

Følg Onlinekunstskolen's univers på Facebook og Instagram:

Facebook: https://www.facebook.com/onlinekunstskolen.dk/

Instagram: https://www.instagram.com/onlinekunstskolen/

leafcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram