Alle materialer og mærker kan stort set bruges og du er på ingen måde bundet af hvad jeg bruger. 


Akrylmaling:

Find den akrylmaling du synes er nemmest at arbejde med. Gå som minimum efter en studie kvalitet i mærkerne: System 3 (det bruger jeg), Winsor & Newton, Amsterdam, Maimeri, Galleria, Schmincke m.v. 

Vil du hellere bruge en "rolls-royce" kvalitet (kunstner kvalitet), så er det bla. mærket Golden du skal gå med.

Vær opmærksom på, at i alle mærker (uanset om det er studie kvalitet eller kunstner kvalitet), så findes malingen i både tyk og tynd konsistens og i heldækkende og transparente farver. Tjek de forskellige webshops ud, priserne kan godt variere. Jeg handler typisk maling hos enten jydskramme.dk, malerlærred.dk eller stelling.com (obs. du får rabat hos stelling- tjek rabatkoden under: Rabatter).

Se evt. videoerne her:

Akrylmaling

Tyk vs. flydende maling

Heldækkende vs. transparent malingLærreder:

Fås bla. hos Jyskramme.dk, Malerlærred.dk, vindelev-rammer.dk og Stelling.dk. Alle steder er det gode kvalitetslærreder. Jeg kan godt anbefale at du googler, da der ofte er tilbud i de forskellige webshops - lærreder fås i mange flere webshops end jeg lige nævner her. Søstrene Grene er okay som begynderlærreder. 

Du kan altid kende et godt lærred på blindramme (træ rammen). De dyrere lærreder har gode stærke blindrammer (træ rammer) mens de billige kina lærreder (dem du finder i byggemarkederne) er lavet af tyndt træ. Det betyder, at de hurtigere kan slå sig skæve.

Se evt. videoerne her:

Lærreder

Lærreder af pap

Lærreder af mælkekartonerPapir:

Vil du arbejde på papir er der rigtig mange mærker at vælge imellem. Jo tykkere papiret er des nemmere er det at male på og des mindre krøller/buler det. Papir, der er mellem 240-450g går du aldrig galt i byen med. Du kan både arbejde på akvarel- og akrylpapir. 

Jeg bruger bla. fra mærkerne Clairefontaine og Windsor & Newton. Fås i flere størrelser. Vælg gerne en tykkere størrelse fra 250-450 g. Jo tykkere des mindre buler den, når du putter maling på.


Se evt. videoerne her:

Hvilket papir er godt

Håndlavet papir - lav dit eget papir.Silkepapir:

Silkepapir kan købes i de fleste boghandler, hobbyforretninger (bla. cchobby.dk, panduro.com) og hos Jakodan.dk (her køber jeg i større mængder).Pensler: 

Jeg køber typisk mine pensler hos Søstrene Grene. Jeg bruger også radiatorpensler fra byggemarkederne eller pensler jeg har lavet selv. 

Se evt. videoerne her:

Pensler og palet

Hjemmelavede pensler


Spartler:

Jeg bruger silicone spartler er gode til at lave effekter og til at male med. En god idé er at spraye lidt vand på lærredet eller mikse lidt Glazing i malingen, så glider spartlen nemmere.  Du finder bla. silicone spartler hos Art-de-vinci

For nyligt er jeg faldet over en rigtig god dejskraber fra Ikea. Du finder den her

Se evt. videoerne her:

Pensler og spartler

SiliconespartlerOlie- og softpasteller: 

Jeg kan anbefale dem fra Mungyo, VanGogn, Gallery og Derwant.


Se evt. videoen her:

Olie- og softpastel
Inktense blocks fra Derwent

Flere webshops forhandler dem. Se efter hvor de evt. er på tilbud. 

Se evt. videoen her:

Inktense blocksMEDIUMS - (listen med medium vil løbende blive opdateret efterhånden som videoerne lander i klubben):

Glazing medium:

- et rigtig godt medium, der er god til at gøre malingen mere lind og samtidig bevare pigmenterne. Jeg bruger både den fra Golden og en fra Winsor & Newton. Glazing forlænger maletiden en lille smule og kan være en fordel, hvis du synes akrylmalingen tørrer for hurtig.

Glazing fra mærket Golden fra mærket Winsor & Newton kan du købe i de fleste webshops der forhandler kunstnerartikler. 


Airbrush medium:

- et meget flydende medium med viskositet som vand (konsistens) og kan erstatte vand. Airbrush beholder pigmenterne, hvor vand trækker pigmenterne ud. Airbrush kan du komme i en sprayflaske på samme måde som vand. Airbrush medium forlænger maletiden en lille smule og kan være en fordel, hvis du synes akrylmalingen tørrer for hurtig.

Se evt. videoerne her:

Glazing

Airbrush medium


Decoupagelak:

Fås hos bla. cchobby.dk. Fås i mat og blank. Jeg bruger oftest den i mat.Fixativ: 

Jeg bruger mærket Schjerning. Fås i flere mærket. Fixativ bruges til at forsegle bla. oliepasteller, Inktense blocks, kul, Posca tuscher m.v.


Se evt. videoen her:

Fixativ og slutfernisSlutfernis: 

Jeg bruger en flydende fra Schjerning, som jeg påfører med en flad pensel fra Søstrene Grene. Du kan se hvilken slutfernis (lak) og pensel jeg bruger og hvordan jeg påfører det i denne video

Jeg bruger enten en halvblank eller blander en mat og en halvblank 50/50. Lakken kan bla. købes hos Jyskramme.dk og Art-de-vinci.dk (husk du får rabat hos Art-de-vinci). Du finder rabatkoden under "Rabatter" i menuen.Grafitpen: 

De fås i mange størrelser og varianter. Flere webshops forhandler dem. Som alternativ kan du sagtens bruge en helt almindelig blyant.Stencils: 

Hvis ikke du vil lave dine egne af f.eks. mælkekartoner eller limpistol, så er der masser af webshops der forhandler stencils. Du kan også købe dem billigt på f.eks. wish.com eller amazon.de. Jeg anbefaler at bruger den tyske Amazon (.de) så slipper du for told og afgifter, da det er indenfor EU.

Se videoen om hjemmelavede stencils af mælkekartoner her

Se videoen om stencils lavet med en limpistol herTransfer papir: 

- også kaldet carbonpapir og overførselspapir. Det finder du bla. hos art-de-vinci.dk. (husk du får rabat hos Art-de-vinci)). Du finder rabatkoden under "Rabatter" i menuen.

Jeg har dog også købt på Amazon herKort og emballage til kunstkort:

Fås hos bla. cchobby.dk og Søstrene Grene.


Cellofanposer til kort:

Fås hos bla. cchobby.dk og Søstrene Grene.


Washi tape/maskingtape:

Jeg køber typisk her: 

cchobby https://www.cchobby.dk/wogw_search/search/result/?q=maskingtape

https://www.boxdelux.dk/shop/masking-tape-dekorationstape-287c1.html


Andet:

Standsejern fås bla. hos cchobby.dk


Skitsebøger fås bla. hos Tiger - her ses deres udvalgEr der materialer eller redskaber du søger som ikke er nævnt her - eller leder du efter videoer med ovenstående, så brug søgefeltet og se hvad der kommer frem af godter. Kan du ikke finde det du søger her på siden, så er du selvfølgelig også meget velkommen til at skrive til mig (Bettina) på kontakt@onlinekunstskolen.dk
leafcross-circle linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram